9 imagini cu Porumbel Nicobar, pasărea cu cel mai spectaculos penaj

Aceasta specie face parte din genul Caloenas, fiind cea mai apropiată rudă cu pasărea Dodo, specie dispărută de ceva timp.

2565

Ai auzit de Porumbelul Nicobar?

Aceasta specie face parte din genul Caloenas, fiind cea mai apropiată rudă cu pasărea Dodo, specie dispărută de ceva timp.

Porumbelul Nicobar (înălțime 35 cm, 40 cm lungime) se află răspândit în insulele Nicobar, din ținuturile indo-australiene până în insulele Solomon, dar numai în insulele mici. Prezintă un penaj albastru pe cap și remige și  verde pe spatelel aripilor. Este un zburător rezistent și trăiește clocind în colonii pe același arbore.

Ciocul este alungit, moale la bază și acoperit cu o pieliță în care se deschid nările. Are o vedere excelentă. Apă o bea prin afundarea completă a ciocului, inchizandu-și nările și sugând-o, caz unic la păsări. Este o pasăre monogamă. Femelele clocesc noaptea, dimineață și seara. Masculii clocesc în mijlocul zilei. Hrană constă din tuberculi, semințe, boabe și fructe.

„Laptele de Porumbel”

Caracteristic este mai ales modul de hrană al puilor, care sunt nutriți de ambii părinți la început cu un fel de suc lăptos – „laptele de porumbel” -, secretat de către o porțiune glandulară a gusei părinților (caz unic la păsări); mai târziu sunt hrăniți cu semințe prin regurgitare.

Mai jos puteți vedea niște poze superbe cu aceste creaturi spectaculoase:

Credit imagine:  Sue Demetriou
Credit imagine:  Jaochainoi
Credit imagine: John Williams
Credit imagine:  Jim4496
Credit imagine:  Sue Demetriou
Credit imagine:  Kathy Kornak
Credit imagine:  Silvain de Munck
Credit imagine: Michael Deneau
Credit imagine: Laurie Hernandez
Citește și:  Tunelurile energetice secrete din Munţii Bucegi. Au produs insomnie generală şi cutremure, trei ani la rând - amatorii de paranormal dau vina pe extratereşti